ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ
ΜΕΤΕΩΡΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει περιοδικά σεμινάριο σχετικά με τους Μετεωρίτες.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

1.      Διάλεξη για τους μετεωρίτες

2.      Ξενάγηση στο Μουσείο -τμήμα Μετεωρίτη

3.      Εκδρομή στις δίδυμες λίμνες Ζερέλια Αλμυρού (κρατήρες πρόσκρουσης μετεωρίτη)


Η θεωρητική εισήγηση πραγματοποιείται στο κτήριο του Μεταξουργείου (1ος όροφος) και περιλαμβάνει την ανάλυση των επιμέρους τύπων μετεωριτών, τη διαδικασία πρόσκρουσής τους στη Γη και στοιχεία από τη μελέτη τους. Επίσης, παρουσιάζονται στοιχεία από τη δημιουργία των δίδυμων λιμνών Ζερέλια στον Αλμυρό Μαγνησίας, που πρόσφατη έρευνα υποστήριξε την προέλευσή τους από πρόσκρουση μετεωρίτη.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις λίμνες Ζερέλια στον Αλμυρό Μαγνησίας. Η αναχώρηση πραγματοποιείται από το χώρο του Μουσείου.
 

Πανοραμική άποψη από τις δίδυμες λίμνες Ζερέλια Αλμυρού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομή και ξενάγηση στις λίμνες, καθώς και επεξήγηση του τρόπου δημιουργίας τους.Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 15 Ευρώ, ενώ το οικογενειακό εισιτήριο ανέρχεται στα 25 Ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (10:00-14:00) ή στο
mail του Μουσείου
volosmuseum@gmail.com.

 

ΑΡΧΙΚΗ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ